30 Kasım 2012 Cuma

Yumurta Dolması


Malzemeler
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber
Yeşil salata

Hazırlanışı
Yumurtaları kaynar suya atarak 10-15 dakika kaynatınız. Üzerine soğuk su dökerek soğutunuz. Yumurtanın kabuklarını soyunuz ve sivri kısımlarından birer küçük kapak kesiniz. Beyazları yırtılmadan sarılarını kahve kaşığı veya sapı ile tabağa çıkartınız. Sarıların üzerine sirke, zeytinyağı, tuz, biber, bir kaşık mayonez koyarak karıştırınız. Tekrar yumurtaların içini bombeli olarak doldurunuz. Yumurtaların ayakta dik durması için alt tarafını düz olarak incecik kesiniz ve düz bir tabaüa diziniz. Yumurtaların üstlerine mayonez, aralarına ise ince doğranmış yeşil salata koyarak süsleyiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder