20 Kasım 2012 Salı

Ponçik

Almanların yaptığı Ponçik :)


Malzemeler
30 gr maya
1 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
1/4 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığından biraz az tuz
1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı tereyağ
1-1,5 su bardağı ılık krema

Hazırlanışı
Sütün yarısını bir kaseye koy ve mayayı da içine kat, erit. Unu karıştırma kabına koyun, ortasını havuz biçiminde açın. Mayayı ve sütü bu havuza koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru top yapıp, üzerine un serpip, ılık bir ortamda 30-40 dakika kadar kabarıp iki misli oluncaya dek dinlendirin. Şeker, tuz, limon kabuğu rendesi, yumurta ve yumurta sarıları ile kalan ılık sütü, kalan unu ve başlangıçtaki hamurla karıştırın. Bütün malzemeyi yoğurun. Bir kenara kaldırıp 15-20 dakika daha dinlendirin. Hamuru 3. kez ama yumuşatılmış, tereyağını yedirerek ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hafifçe unlanmış tezgahta yuvarlayaraki küre biçimi verin. Fırın tepsisinin içini fırçayla eritilmiş tereyağını sürün. Hamur parçalarını aralıklı olarak tepsiye dizin. Üstünü örtüp, lokmaları ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Lokmalar bir misli kabarınca üzerlerine ılık kremayı döküp şeker serpin. Önceden ısıtılmış 250 derece de 15-20 dakika kadar altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpin. Reçelle birlikte servis yapın :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder