22 Kasım 2012 Perşembe

Çilek soslu yumurtalı ekmek


Malzemeler
3 adet yumurta
120 gr. toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
230 mL. süt
230 mL. krema
4 dilim bayat ekmek
10 adet çilek
2 yemek kaşığı toz şeker

Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Hazırlanışı
Bir kapta yumurta, toz şeker, vanilya, tarçın, süt ve kremayı çırpın. Çilekleri toz şeker ile yumuşayana kadar pişirip, robottan geçirerek püre haline getirin. Bayat ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma batırıp, kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emdirip servis tabağına alın. Hazırladığınız çilek sosunu ekmeklerin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder