22 Kasım 2012 Perşembe

Haşhaşlı Revani


Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı
Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın. Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dk. çırpın. Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın. Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın. Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında hamuru pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin, dilimlere kesin. Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder