21 Kasım 2012 Çarşamba

Ekler


Malzemeler
500 gr. şu hamuru
100 gr. tozşeker ( 2/5 su bardağı )
200 mL. su ( 4/5 su bardağı )
250 mL. pastacı kreması
200 mL. eritilmiş bitter çikolata

Hazırlanışı
Fırınınızı 180 dereceye getirip, ısıtın. Fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdı serin. Önceden hazırladığınız şu hamurunu bir sıkma torbasına doldurarak 10 cm. uzunluğunda ve 2-3 cm. kalınlığında şeritler halinde aralıklı olarak fırın tepsisine sıkın. Tepsiyi ısıtılmış fırına sürerek ekler'ler kabarıp altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Küçük bir kapta şekeri su ile 2-3 dakika kaynatarak bir şurup hazırlayıp ılındırın. Pastacı kremasını biraz gevşetmek için bu şurup ile çırpın. Eğer pastacı kremamız gevşekse( muhallebi kıvamında ise) şurup kullanmayın. Hazırladığınız kremayı bir sıkma torbasına doldurun. Pişen ekler'leri soğumaya bırakın. Soğuyanları testereli bir bıçak ile enlemesine sandviç gibi ikiye ayırın. İçlerini sıkma torbasındaki pastacı kreması ile doldurup kapatın. Eritilmiş çikolatayı batırıp bir tepsiye alarak çikolatalarının donması için bekletin. Çikolatası donanları servis tabağına alıp servisedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder