21 Kasım 2012 Çarşamba
Bulgur İç Pilavı
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su ( 600 mL. )
2 su bardağı pilavlık bulgur ( yıkanmış )
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan ( kıyılmış )
4 adet taze soğan ( kıyılmış )
1 adet domates ( doğranmış )
2 yemek kaşığı kuş üzümü ( yıkanmış )
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 demet dereotu ( kıyılmış )
1/2 demet taze nane ( kıyılmış )
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Tencerede yağı eritin. İçine dolmalık fıstıkları atıp kavurun. Fıstıklar renk aldıktan sonra içine doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin. Daha sonra renk alan soğanların içine yıkanmış bulguru ekleyip kavurmaya başlayın. En son olarak içine 2 su bardağı et suyunu koyun, tarçını, doğranmış domatesi, kıyılmış taze soğanları, taze naneyi, dereotunu, yıkanmış kuş üzümlerini, kırmızı pul biberi, 3 su bardağı suyu ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın. Bulgurlar göz göz olana kadar hiç karıştırmadan tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Bulgur iç pilavı 10 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Hadi Afiyett Olsunn :))
Etiketler:
baharatlar,
biber,
dakika,
domates,
fıstık,
göz göz,
kısık ateş,
nane,
tencere,
yağ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder