25 Kasım 2012 Pazar

Kuzu Haşlama


Malzemeler
6 adet kuzu incik
2 adet soğan
3 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Kuzu incikleri, soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy bir tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritin. İçine rendelenmiş havuçları koyun. 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun. Unu serpiştirerek ilave edin. Biraz daha kavurun. Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye alın.  Patatesleri soyun. Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Limon suyunu dökün. Tuzunu ayarlayın. Karabiber serpiştirin. Kaynadığında oluşan köpüğünü delikli kepçeyle alıp, atın. Patatesler yumuşadığında servis yapın :)(:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder