24 Kasım 2012 Cumartesi

Hurmalı Şekerpare


Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
200 gr. tereyağ
1 paket vanilya
9 çorba kaşığı un

Şerbeti İçin
4,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Hazırlanışı
3 adet yumurtadan sadece 2 tanesini kırın. Pudra şekeri, irmik, tereyağ, kabartma tozu ve vanilya, 9 çorba kaşığı dolu dolu unu koy, yoğurun. Şeker pare gibi yuvarlayın. Tepsiye dizin, hurmaları ortalarına koyun. Üzerine yumurta sarısını sürüp fırına atın. İkiside sıcak olucak şekilde şerbeti de ona göre hazırlayın. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün üstüne. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder