21 Kasım 2012 Çarşamba

Cücük Kebabı

Malzemeler
1 kg. cücük soğanı
1/2 kg. kıyma
1 çorba kaşığı nar ekşisi veya Limon suyu
1 çorba kaşığı salça
1/2 fincan sıvıyağ
Karabiber, Kimyon, Pulbiber ve Tuz
1 su bardağı su 

Hazırlanışı
Soğanların baş kısmını keserek kabuklarını soyalım. Ortalarından boyuna keseleim ve bir dilim çıkaralım içinden. Köfteleri hazırlamak için kıymayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu bir kaba alıp yoğuralım. Kestiğimiz soğanların sayısı kadar yuvarlak ve yassi köfteler hazırlayalım. Her soğanın ortasındakikesiğe bir köfte yerleştirelim. Soğanların üzerine sıvı yağ gezdirelim. Sebzeler hafifçe yumulaşayana kadar fırında pişirelim. Soğanlar ve köfte yarı yarıya piştiğinde tepsiyi fırından alalım. Ayrı bir kap içinde salçayı, nar ekşisini, tuzu, kırmızı pul biberi ve suyu karıştıralım. Hazırladığımız bu sosu soğanların üzerine dökelim. Tepsiyi tekrar fırına koyalım. Orta ısılı fırında soğanların üzeri kızarana kadar pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder