26 Kasım 2012 Pazartesi
Pırtık Köftesi
Malzemeler
2 adet yumurta
5-6 adet büyük boy haşlanmış patates
3-4 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
Tuz, Karabiber, Kuru nane, Kimyon, Toz kırmızıbiber
Çekirdeksiz Turşulu yeşil zeytin
1 su bardağı tel şehriye
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Yapılışı
Yumurta sarılarını ve aklarını birbirlerinden ayırarak, ayrı kaplara koyalım. Haşlanmış patatesleri püre haline getirene dek ezelim. İçine ayırdığımız yumurta sarılarını, unu, kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatlarını katıp yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlak şekiller verelim. Baş parmak yardımıyla iç kısmını oyalım. İçlerine turşulu zeytin koyup, ağız kısmınlarını kapatalım. Köfteleri önce yumurta aklarını sonra da tel şehriyeye bulayalım. Bol kızgın yağda, köfteleri kızartalım.
Etiketler:
dereotu,
haşlama,
karabiber,
kırmızıbiber,
kimyon,
kuru nane,
patates,
tel şehriye,
tuz,
un,
yumurta.,
zeytin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder