26 Kasım 2012 Pazartesi

Pırtık Köftesi


Malzemeler
2 adet yumurta
5-6 adet büyük boy haşlanmış patates
3-4 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
Tuz, Karabiber, Kuru nane, Kimyon, Toz kırmızıbiber
Çekirdeksiz Turşulu yeşil zeytin
1 su bardağı tel şehriye

Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Yapılışı
Yumurta sarılarını ve aklarını birbirlerinden ayırarak, ayrı kaplara koyalım. Haşlanmış patatesleri püre haline getirene dek ezelim. İçine ayırdığımız yumurta sarılarını, unu, kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatlarını katıp yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlak şekiller verelim. Baş parmak yardımıyla iç kısmını oyalım. İçlerine turşulu zeytin koyup, ağız kısmınlarını kapatalım. Köfteleri önce yumurta aklarını sonra da tel şehriyeye bulayalım. Bol kızgın yağda, köfteleri kızartalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder