25 Kasım 2012 Pazar

Fellah Köftesi


Malzemeler
1,5 su bard.köftelik bulgur
1 yumurta
2yk un
1 tk kimyon
1 yk biber salçası
1tk tuz
yarım su bardağı sıcak su
Sosu İçin
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
yarım su bard.z.yağı
1 yk biber salçası
1 tk domates salçası
1 yk kadar nar ekşisi
tuz
Üzerine
yarım demet maydonoz

Hazırlanışı
bulgura salça,kimyon ve sıcak suyu ekleyip 15 dk.dinlendirlerim.daha sonra yumurta ve unu ekleyerek özlü bir hamur elde edelim.(kıvamı ayarlamak için elinizin altında biraz sıcak su bulunsun).yaptığımız köfteden minik bilyeler yapalım ve kaynayan suya atalım.(suya yarım limon ve tuz ekleyelim ki köftelerimiz dağılmasın).sos için tavaya soğan ve sarımsağı incecik kıyalım.z.yağınnı ekleyip iyice kavuralım daha sonra salçalarını ekleyip iyice kavuralım yaklaşık 7-8dk.kadar.altını söndürüp ekşisini ekleyelim.haşalayıp süzdüğümüz köfterimizi sos tavasına koyup iyice karıştıralım.servis tabağın alıp üzerini kıyılmış maydonozla süsleyelim..AFİYETLE :)(:
                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder