25 Kasım 2012 Pazar
Etimek Böreği
Malzemeler
1,5 paket etimek
2 adet yumurta ( haşlanmış )
12 çorba kaşığı süzme yoğurt
6 çorba kaşığı mayonez
1 demet dereotu veya maydanoz
(Arzuya göre) 3 orta boy havuç
(Arzuya göre) 4 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 diş sarımsak
Hazırlanışı
Etimekleri yoğurdun içine batırıp çıkararak köşeli bir tepsiye 1 sıra halinde dizelim. Havucu rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Sıvıyağda yumuşayıncaya dek soteleyerek ateşten alalım. İçine tuzu, dövülmüş sarımsakalrı ekleyip karıştırarak etimeklerin üzerine yayalım. Kalan etimekleri yoğurda batırıp çıkararak tepsiye 1 sıra halinde dizelim. Kalan yoğurda mayonezi ekleyip karıştırarak etimeklerin üzerine yayalım. Haşlanmış yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı ayrı rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Etimeklerin üzerine yumurta beyazını ve sarısını düzgün bir şekilde şeritler oluşturacak şekilde serpelim. Kenarlarına kıyılmış dereotu veya maydanozu serpelim. Böreği 1 saat sonra dilimleyerek servis yapalım . Hadi afiyet olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder