22 Kasım 2012 Perşembe

Marul Salatası



Malzemeler
1 adet marul
6-7 dilim pancar turşusu
3-4 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet roka
1 adet haşlanmış yumurta
Tuz
1 tutam karabiber
1 çorba kaşığı Tarhun
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı
Marulları yıka, elle iki yada üç parçaya bölünür. Taze soğanları halka halka doğra, maydanoz ve rokayı ince ince kıyın. Bütün yeşillikleri doğrayın ve karıştırın. Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını ez, (haşlanmış yumurtanın) tuz ve karabiber, limon suyu, zeytinyağı ve sirkeyi de ekleyip karıştırın. Bu sosu yeşilliğin üzerine gezdirin. Pancar turşusu dilimlerini üzerine koyun. En üstede Tarhun'u serpin. !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder