30 Kasım 2012 Cuma

Balık Köftesi


Malzemeler
2 adet palamut veya ton balığı
2 baş soğan
2 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Temizlenmiş balığı, bir baş soğanla bol suda haşlayınız. Haşlanan balıkların kılçığı, derileri ve siyah etlerini atınız. Beyaz etleri ıslatıp sıkılmış ekmek içi çok ince kıyılmış maydanoz 1 adet soğan rendesi, yumurta, tuz ve karabiberle iyice yoğurunuz. 1/2 su bardağı ceviz kadar parçalar kopartarak yuvarlayınız. Önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartınız. Sıcak servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder