Malzemeler
1 adet somon balığı ( fileto halinde )
1 orta boy soğan
5-6 defne yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
8-10 tane biber 1 demet dereotu
Sosu İçin
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı şeker
1 limon suyu
Tuz
1 çay kaşığı biber
Hazırlanışı
Bir tencereye dilimlenmiş soğanı, dilimlenmiş limonu, defne yapraklarını, zeytinyağını, tane karabiberleri dereotunu ve tuzu koyalım. Üzerine somon filetoları dizelim. Tencerenin kapağını örtüp orta ateşte pişirelim. Bir kapta hardalı, mayonez, şekeri, limon suyunu ve karabiberi karıştırıp balıkların üzerine sürüp fırına atalım. Çıkınca tenceredeki karışımla servis yapalım :)(:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder