21 Kasım 2012 Çarşamba

Ciğer Kebabı


Malzemeler
4 adet karaciğer (kuşbaşı doğranmış)
200 gr. soğan (2 orta boy ve ince kıyılmış)
500 gr. içyağı
5 diş sarımsak (dövülmüş)
45 mL. sirke (3 çorba kaşığı)
100 gr. tereyağı (6,5 çorba kaşığı)
250 mL. et suyu (1 su bardağı)
1 bağ  maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanışı
Ciğerleri bir kaba koyup, soğan ve tuzla birlikte ovun. 2 saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Çıkan siyah, kanlı suyunu süzün. Ciğerleri yıkamadan şişlere dizin. Üzerlerine içyağı sarın. Izgaranızı yakın. Şişleri ızgaraya yerleştirip, her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen ciğerleri şişlerden çıkarıp bir sahana alın ve sarımsaklı sirke karışımını üzerine gezdirin. Tereyağını ve et suyunu da ekleyerek sahanı ocağın üstüne alın. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısın ve ciğerleri 5 dakika daha pişirin. Pişen ciğerleri ateşten alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder