21 Kasım 2012 Çarşamba

Sebzeli Kadınbudu Köfte


Malzemeler
1 kg. köftelik kıyma
3 çay bardağı su ( 225 mL. )
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 adet taze soğan ( kıyılmış )
1/2 demet dereotu ( kıyılmış )
1 adet havuç ( rendelenmiş )
1/2 çay bardağı pirinç ( haşlanmış )
Galeta Unu
4 adet yumurta

Süslemek İçin
Maydanoz(yaprak yaprak)
Kırmızı biber(şerit şerit doğranmış)
Taze soğan(şerit şerit doğranmış)
Lavaş Ekmeği

Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Hazırlanışı
Tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup kızdırdıktan sonra içine kıymanın yarısını koyup, kavurun. Derin bir kaseye kalan çiğ kıymayı, İsteğe göre baharatları, suyu, kıyılmış dereotunu, haşlanmış pirinci, taze soğanı, rende havucu ilave edip yoğurun. Kadınbudu harcına şekil verip ilk önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa, bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarmış köfteleri havlı kağıt serdiğiniz tabağa dizin. Sebzeli kadınbudu köfteleri servis tabağına alıp lavaş ekmeği, kırmızı biber, maydanoz, taze soğan ile süsledikten sonra arzuya göre Patates püresi ile servis edin :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder