22 Kasım 2012 Perşembe
Peynirli Alt-Üst Börek
Malzemeler
200 mL. soda( 1 sb. )
2 adet yumurta
250 gr. un ( 2 sb. ) + başlangıç
Tuz
İç Harcı
250 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
Arası İçin
150 gr. tereyağ ( 10 çorba kaşığı )
Hazırlanışı
Harç hazırlarken maydanozu yıkayıp, ince ince doğrayın. Peyniri ezin. yumurtaları da kırıp bir çatal yardımıyla karıştırın. Hamuru hazırlarken unu ele, ortasını aç. Tuz, soda ve yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Hamuru havuzun ortasına yavaş yavaş dökün ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmıycak bir hamur elde edene kadar un koymaya devam edin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve ayrı ayrı yuvarlak biçiminde iki büyük hamur açın. Açtıktan sonra tepsiyi üstüne koyup, tepsi büyüklüğünde kesin. Kenarlarını atmayın lazım olacak :) Yağlanmış tepsiye ilk katı koyun ve erittiğiniz yağı azcık gezdirin üstüne. Hazırladığınız harcın hepsini koyun. sonrada o kestiğiniz kenarları küçük küçük yapıp üstüne koyun ve diğer kalan hamuru da böreğin üstüne koyun. Kalan yağ ile yağlayıp kesin ve çörek otu serpip 170 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder