Malzemeler
6 adet orta boy kereviz
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet kuru soğan
1 kase bezelye
Tuz-Karabiber
1 çorba kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
1/2 sb. zeytinyağı
Hazırlanışı
Kerevizleri soy, üst ve alt kısımlarından 1/2 parmak kesilir. İç kısımlarını ay, temizle. İç kısımlarını küp küp doğra, limonlu suda beklet. ( Kararmasını önlemek için ! ) Havuç ve patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğra. Dereotunu ince ince kıy. Zeytinyağını tavada ısıt. Soğanları kavur. Havuç ve patatesleri ekleyip, kavurun. Üzerine kerevizleri ekle. Üzerine baharatları ekle, kavurmaya başlayın. Haşlanmış olan bezelyeleri ekle, ocaktan al. Kerevizin içini harçla doldur. Yayvan bir tencereye yan yana dizilir. Üzerine limonlu su gezdirilir. Sıcak su ilave edilip, kısık ateşte kerevizleri yumuşayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder